Hedendaags Koor en Kids Bandcamp 2016

Hedendaags Koor

Sinds dinsdag 3 februari zijn we van start gegaan met het Hedendaagse Koor onder leiding van pianoleraar / zangcoach Kenneth! We kennen een mooie start maar er zijn nog steeds een aantal plaatsen vrij om het een mooi groot Koor te maken. Ook mensen die geen les volgen bij Casa da Musica zijn meer dan welkom! Het koor gaat iedere dinsdag door tijdens de normale lesweken. Er hoeft geen voorkennis te zijn om van start te gaan en de eerste maand is volledig gratis! Vanaf de 2e maand bedraagt het dan €25eu/maand.

Probeer nu de eerste maand door dit formulier in te vullen.

Kids Bandcamp 2017

Het is weer zover. De inschrijvingen voor het Kids Bandcamp 2017 zijn open. 

In dit muziekkamp voor kinderen leert men spelenderwijs omgaan met muziek en de muziektheorie. Op een uiterst praktische manier leren de kinderen samenspelen en de aangeleerde onderwerpen dus direct toepassen.

Meer info over het bandcamp 2017 vind je op volgende pagina: Kids Bandcamp 2017

Zomerprogramma 2013

Deze zomer kun je bij Casa da Musica je muzikale vaardigheden ontwikkelen in een uitgebreid aanbod aan groepslessen, workshops, initiaties en privé lessen.

CRASH COURSE KIDS

Deze initiatielessen zijn speciaal gericht op kinderen die willen kennismaken met een instrument. In een ontspannen en ongedwongen sfeer zetten ze de eerste stappen op het instrument. Deze kennismakingslessen gaan door tijdens de week van 5 - 8 augustus 2013.

  • PIANO/KEYBOARD: MAANDAG 5 AUGUSTUS
  • GITAAR: DINSDAG 6 AUGUSTUS
  • DRUM*: WOENSDAG 7 AUGUSTUS
  • ZANG: DONDERDAG 8 AUGUSTUS

De lessen gaan dagelijks door van 14u-18u.

*LET OP: drumlessen gaan door van 12u - 16u.

Het lesgeld bedraagt 75 euro voor 4 uur.

Info en inschrijvingen via info@casadamusica.be of 0486/379761


MUZIEKKAMP VOOR KINDEREN: KIDS BANDCAMP

Tijdens de ‘Songwriting & Band Coaching-week voor kinderen’ leren de kids spelenderwijs de wondere wereld van muziektheorie verkennen, door de aangeleerde onderwerpen direct om te zetten in praktische kennis. Zo leren ze zelf hun eigen nummers schrijven en deze uitwerken in een band-setting met gitaar, drum, basgitaar, zang,...

Ze leren samenwerken met andere kinderen en leren hoe verschillende instrumenten samen kunnen gebruikt worden in een band om zo tot een harmonieus geheel te komen. Tijdens dit zomerkamp ligt er dus een sterke nadruk op samenwerking en creativiteit, zodat de kinderen op een andere manier met hun instrument en elkaar omgaan.

Leeftijd: 11 tem. 14 jaar

Vereiste voorkennis op het instrument: minstens 1 jaar ervaring vereist

Instrumenten: piano, zang, gitaar, drum, basgitaar

Lesgeld: 195 euro

Inbegrepen in het lesgeld: een ganse week (5 dagen, 4 uur/dag) workshops, studiebundel 'praktische muziektheorie en songwriting voor kinderen', dagelijks vieruurtje. 

Piano's en drumstel staan ter beschikking in de school, (bas-)gitaristen brengen hun eigen instrument mee.


OMDAT WE WERKEN MET KLEINE GROEPJES ZIJN PLAATSEN BEPERKT!

Info en inschrijvingen via info@casadamusica.be of 0486/379761


UKELELE CLASS

Beleef plezier aan het spelen van bekende songs op ukelele.

Leeftijd: alle leeftijden vanaf 16 JAAR
Zondag 11 Augustus van 11U - 12U30
Lesgeld: 10 euro

Info en inschrijvingen via info@casadamusica.beof 0486/379761


CURSUS ZANG

In de cursus zang onderga je een positieve leerervaring waarvan je nog lang nadat de cursus afgelopen is zult genieten. 
Op geen enkele manier zal je worden beoordeeld op je leeftijd, niveau, muzieksmaak of dergelijke. De lessen zijn er om de
zoektocht te ondergaan naar jouw stemgeluid en je in staat te stellen om meer plezier te hebben in het zingen. In deze cursus leer je alles dat je moet weten over correct stemgebruik en leer je oefeningen kennen om je zangtechniek te verbeteren. In deze ontspannen, doch zeer leerrijke cursus bouw je stap voor stap je kennis en zelfvertrouwen op.

Maandag 19 - vrijdag 23 Augustus
Dagelijks  VAN 19U - 21U
Lesgeld: 150 euro
INBEGREPEN: 5 avonden lessen + studiemateriaal 150

Info en inschrijvingen via info@casadamusica.be of 0486/379761


JAMSESSIE

Op zaterdag 17 augustus kun je komen luisteren of meespelen op de jamsessie.

Indien je wenst deel te nemen aan deze jamsessie kun je tijdens je zang, piano en/of drumlessen vragen aan je leraar welke songs gespeeld zullen worden of kun je zelf een song voorbereiden om te spelen op de jam avond.

De jamsessie gaat door op zaterdag 17 augustus vanaf 19u te jeugdhuis Shibam te Snaaskerke, Dorpsstraat 38d
8470 Snaaskerke. Breng gerust je vrienden en/of familie mee!


PRIVE LESSEN ZANG EN PIANO

Tijdens de zomermaanden kun je je privé lessen zang en piano blijven volgen. Tijdens juli en augustus verloopt de planning echter wat anders dan tijdens het schooljaar. Het volledige overzicht kan je via deze link bekijken http://www.casadamusica.be/nl/component/content/article/192. Indien je nog geen les volgt kun je hier je gratis proefles volgen om kennis te maken met de lessen.


GITAAR ZOMERPROGRAMMA

Ook de gitaristen kijken aan tegen een zeer uitgebreid zomerprogramma met workshops, groepslessen en privélessen. Alle informatie omtrent de gitaarlessen in de zomer vind je via Gitaar Zomerprogramma 2013.


GRATIS PROEFLES

Vertel ons over je doelen met je instrument (ook al heb je nog geen ervaring) en ontvang een gratis proefles op een instrument naar keuze. Hierbij kun je kiezen tussen volgende instrumenten: piano, zang, drum, gitaar, basgitaar. Vul het formulier in en ontvang nu je gratis proefles.


Heb je een specifieke vraag over het zomer programma, de school of twijfel je om het evaluatieformulier in te
vullen? Bel ons gerust tijdens kantooruren op 0486/ 37 97 61.

Zomerkampen Muziek sluiten af met een Optreden door de Kinderen

De muzikale zomerkampen voor kinderen 2012 sloten vorige vrijdag af met een optreden waar de kids hun eigen geschreven songs uitvoerden.

In de video's hieronder zie je hen in hun bandje spelen die ze tijdens het kampje samenstelden:

Songwriter Cursus Zomer 2012

Naast het Zomerkamp voor Kinderen bieden we tijdens de zomer 2012 een uniek songwriter programma aan voor volwassenen en tieners.

 Alle info omtrent deze songwriting en compositie cursus vind je via volgende link: cursus songwriting.

Zomerkamp voor Kinderen 2012

kids zomerkamp.jpg

Na het succesvolle 'Kids Muzikaal Zomerkamp 2011' houden we deze zomer een gloednieuw zomerkamp voor kinderen:

Kids Songwriting & Band Coaching Kamp:

Het spelen in een band is een droom die velen al op jonge leeftijd koesteren.

Het bespelen van een instrument is leuk, maar na een bepaalde tijd kan het oefenen een sleur worden en kan de passie om muziek te leren spelen die ooit zo groot was zoek lijken. Voor vele kinderen die met muziek bezig zijn is het kunnen samen spelen met andere instrumenten dan ook een wenselijke afwisseling op het beoefenen van het instrument.

In de 'Kids Songwriting & Band Coaching-week' leren de kids spelenderwijs de wondere wereld van muziektheorie verkennen, door de aangeleerde onderwerpen direct om te zetten in praktische kennis. Zo leren ze zelf hun eigen nummers schrijven en deze uitwerken in een band-setting met gitaar, drum, basgitaar, zang,...

Ook leren ze samenwerken met andere leeftijdsgenoten en zien ze hoe de verschillende instrumenten gebruikt worden in een band om harmonieus samen te werken. De nadruk ligt op creativiteit en samenwerking, waardoor de kinderen anders met hun instrument leren omgaan en muziek maken in het algemeen.

Wanneer: maandag 20 tem. vrijdag 24 augustus 2012, dagelijks van 13u30 tem. 18u

Locatie: Hedendaagse Muziekschool Casa da Musica, Groentemarkt 17a te Oostende

Leeftijd: 11 tem. 14 jaar
Vereiste voorkennis: minstens 1 jaar ervaring op zijn/haar instrument
Toegelaten instrumenten: piano, zang, gitaar, drum, basgitaar
kostprijs: 195 euro
Inbegrepen in prijs: 5 dagen workshops, studiebundel 'praktische muziektheorie en songwriting voor kinderen', dagelijks vier-uurtje.
(bas-)gitaristen brengen hun eigen instrument mee, piano's staan ter beschikking op de locatie.
Omdat we werken met kleine groepjes zijn plaatsen beperkt!

Het inschrijvingsformulier kan u telefonisch opvragen op 0486/379761 of via email naar info@casadamusica.be

Muzikaal Zomerkamp voor Kinderen 2011!

Deze zomer biedt Casa da Musica een uniek muzikaal zomerkamp aan voor de Kids van 7 tot 12 jaar.

Vanzelfsprekend zal de centrale topic in deze week vol ontspanning en plezier “Muziek” zijn. Alles draait rond het maken van muziek, het leren muziekinstrumenten bespelen, het zelf creëren van muziek en het ontwerpen van eigen muziekinstrumenten, naast een grote hap spelletjes en activiteiten in de gezonde buitenlucht.

In dit zomerkamp zullen de Kids kennismaken met verschillende instrumenten zoals onder andere Piano, Gitaar, Jembé, Zang. Er zal niet alleen muziek aangeleerd worden, songwriting en musiccomposing komen hier ook aan te pas! Op een creatieve manier zullen samen muziekinstrumentjes gemaakt worden. Met alle vormen van muziek zullen bestaande en zelfgemaakte filmpjes gedubd worden met zelfgecreëerde muziek.

Naast dit alles staan er natuurlijk ook verschillende activiteiten in de buitenlucht op het programma. 
Kortom, de Kids zullen zich volledig kunnen uitleven met hun creatieve muzikale geest in een ontspannen en plezierige omgeving. 

De opvang start reeds om 8u15 en de Kids kunnen blijven spelen na de activiteiten tot 18u00. De activiteiten zelf lopen van 9 tot 17u. Het Muzikale Zomerkamp bedraagt 195eu met zowel muzikale activiteiten, 10-uurtje, lunchpakket als 4-uurtje inbegrepen. Er is een maximuum van 6 Kids per groep om zo een goede begeleiding te kunnen verzekeren.

Er zijn 2 verschillende momenten tijdens de zomer mogelijk om het zomerkamp te volgen:

  • Van maandag 4 juli tot vrijdag 8 juli 2011

OF

  • Van maandag 22 augustus tot vrijdag 26 augustus 2011

Het inschrijvingsformulier voor het zomerkamp kunt u aanvragen via email: info@casadamusica.be

Gratis Workshop Zang!

Casa da Musica verwelkomt op zondag 8 mei zangeres en vocal coach Dielle Lodrick uit Londen.

Van 16u tot 18u zal zij een workshop geven over zang en zangtechnieken. Meer info over haar kun je terugvinden op haar site www.igloomusic.co.uk

Deze workshop is volledig gratis voor iedereen en is zowel toegankelijk voor beginners als ver gevorderden. De workshop gaat door te Casa da Musica, Groentenmarkt 17a, 8400 Oostende.

Indien je deze workshop graag zou bijwonen kun je je inschrijven door een mailtje te sturen naar info@casadamusica.be. Ook vrienden en familie die deze workshop graag willen bijwonen kunnen zich via deze weg inschrijven.

Die avond is er ook een gratis optreden van Josip Pesut te Casa da Musica om 20u, meer info over Josip vind je op www.josippesut.com

Kom gerust een kijkje nemen

Opening Locatie Groentemarkt!

Na een lange tijd wachten, hebben we een datum waarop de school zijn deuren opent op onze nieuwe locatie: Groentemarkt 17a te Oostende.

Op 1 maart 2011 zullen de lessen voor het eerst doorgaan op deze nieuwe locatie!

De gitaarlessen van Gitaar Training Studio verhuizen op dat moment naar het pand op de Groentemarkt, alsook alle zanglessen. Vanaf maart zullen ook de pianolessen van start gaan.

Wij kijken alvast echt uit om jullie te ontvangen op onze nieuwe locatie, daar de verhuis veel nieuwe mogelijkheden met zich mee zal brengen!

Als je op dit moment als leerling les volgt, wordt je tijdens de volgende lessen op de hoogte gehouden van een eerste les op de Groentemarkt. Dus de les zal voor het eerst doorgaan op de nieuwe locatie wanneer je hiervan nieuws hebt ontvangen in de lessen!

Leerling van de gitaarschool verteld over de gitaarlessen

De gitaar-richting van Casa da Musica heeft reeds talloze leerlingen geholpen met het bereiken van hun doelstellingen.

In deze volgende video vertelt een leerling over hoe de gitaarlessen hem in minder dan 2 jaar spelen tot een hoog niveau geholpen hebben: