"De zanglessen gaven mij het zelfvertrouwen die ik nodig had!"

zanglessenoostende.jpg

Ik volg nu zo'n acht maanden zangles bij Kenneth, en ik kom nog steeds met veel plezier!

De eerste keer was het met knikkende knieën, ik bleek (nog steeds niet eigenlijk, maar dat ligt aan mij) geen grote held te zijn in het luidkeels delen van mijn 'talent'. Ondertussen durf ik al eens met de deur open te zingen, een hele vooruitgang voor mij.

Ik blijk geen 'gemakkelijke klant' te zijn met mijn aparte muziekkeuze, en soms ontsnapt mij eens een verbaasde "Ooooh!", als Kenneth nog nooit blijkt van een bepaalde artiest gehoord te hebben (Robyn, anyone?). Ook hij leert wat bij!

Kenneth heeft mij het zelfvertrouwen gegeven die ik nodig heb om te geloven in wat ik kan, en ik hoop ooit genoeg moed samengeraapt te krijgen om eens op een podium te staan.
 
It's a long way to the top if you wanna Rock & Roll!

- Ulrike Maenhoudt, Bredene

"Zingen is vooral durven"

zanglessen oostende gwendy.jpg

Ik herinner me nog hoe onwennig en onzeker ik naar de proefles ging. Zangleraar Kenneth liet me een aantal noten en liedjes zingen. Tot mijn opluchting “zat er wel iets in”.

Zingen is vooral durven. Durven je stem laten horen. Kenneth geeft me iedere les het vertrouwen waarmee ik die drempel overwin. Hij leert me mijn eigen stem en de muziek voelen. Als je zingt naar je eigen gevoel, dan klinkt je stem het mooist. Spontaan zingen betekent niet dat het niet correct moet zijn. Kenneth legt de lat hoog en besteedt veel aandacht aan toonvastheid, toonhoogte, binding en het juiste ritme. Hij is een perfectionist en dat is ook een meerwaarde voor de meer ervaren zanger(es).


Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad dat ik de stap naar Casa da Musica heb gezet. Het is een team van gepassioneerde zang- en muziekleraren waarbij je je onmiddellijk thuis voelt. Ik word waarschijnlijk nooit Tina Turner, maar zingen geeft me een onbeschrijfelijk warm gevoel.

Bedankt Kenneth! Bedankt Antony en Liesbeth!

- Gwendy Darras, Koksijde

"We hebben enorm veel plezier in de pianolessen!"

pianolessen oostende.jpg

Al sinds de eerste les, hebben we enorm veel plezier in de pianolessen. De leerkrachten zijn supergemotiveerd en enthousiast! We leren veel bij en spelen tot in tegenstelling van het conservatorium veel verschillende stukken, die we zelf mogen kiezen. Beiden hebben we een enorme vooruitgang geboekt en gaan graag naar de pianoles. Casa Da Musica is echt een aanrader voor iedereen die van muziek houdt!

- Marianne en Anke

"Ik speelde zelf al 3 jaar voor ik lessen begon te volgen"

casa da musica muziekschool - glenn.jpg

Ik ben zeer blij dat ik aan dit avontuur begonnen ben. Ik speelde zelf al 3 jaar gitaar voor ik lessen begon te volgen. Ik vond van mezelf dat ik wel al een goede basis had opgebouwd, maar op een gegeven ogenblik zat ik vast. Het vlotte allemaal niet meer zo goed en ik voelde dat ik niet meer verbeterde.

Ik besloot lessen te volgen bij Casa da Musica - Gitaar Training Studio. Sinds ik lessen volg voel ik dat ik steeds sneller dingen kan spelen en minder moeilijkheden heb met het aanleren van nieuwe materie. Ik miste de nodige theorie achter wat ik al wist om alles aan elkaar te linken. Mijn leerkracht Thierry staat ook steeds klaar als ik vragen heb. Met hem klikt het ook zeer goed, op muzikaal vlak hebben we veel groepen die we beiden goed vinden.

Ik heb alleen maar positieve commentaar over de gitaarlessen bij Gitaar Training Studio - Casa da Musica!

- Glenn Vanherle, Blankenberge

"Je leert de grenzen van je stem kennen"

Voor mij waren het zeer leerrijke zanglessen, dit niet alleen op puur muzikaal vlak.
Je leert de grenzen van je stem kennen, maar daarnaast (en dit vond ik het belangrijkste, en ook de reden waarom ik ervoor gekozen had!) wordt er aandacht besteed aan wie je bent... "durf doorzingen, durf fouten maken, durf doe en voel..." Wat ik zocht in die lessen heb ik gekregen!
 
Daisy De Jonghe, Brugge

"Ongelooflijke vooruitgang na nog geen 4 maand!"

Als kind (8 jaar) had ik al 2 jaar notenleer gehad maar nooit verder geraakt naar de praktische lessen... Nu (24 jaar) heb ik mijn passie voor piano teruggevonden. In die 14 jaar daartussen heb ik totaal niets i.v.m muziek gedaan.

Ik volg nu 4 maal 30min. per maand priveles bij Dmytro voor nog geen 4 maand en mijn vooruitgang is echt ongelooflijk.

Niemand gelooft me dat ik nog maar 4 maand piano speel.

Het beste van deze lessen is dat je zelf de mogelijkheid hebt om te spelen wat je wilt, en ook dat de nodige theorie gewoon gaandeweg wordt aangeleerd tijdens het spelen. Natuurlijk komt het er min of meer op neer hoeveel tijd je erin stopt. ik 'probeer' toch elke dag enkele uren te oefenen, soms ook wel eens een volledige dag als het rustig is thuis met de nodige pauzes natuurlijk.

de privé lessen met Dmytro zijn zeker elke cent waard. Hij is echt goed in alle opzichten:   

- de sfeer tijdens de lessen is echt aangenaam, juist zoals je een vriend(in) zou bezoeken bij wijze van spreken: 
- zeer geduldig en altijd vriendelijk, al maak je dezelfde fout 10 keer in 1min...
- ziet ook meteen waar jouw moeilijkheden liggen en helpt je hierbij op iedere mogelijke manier.
- uit eigen voorkeur spreken we Engels tijdens de lessen, en als ik me niet vergis kan hij ook perfect Frans en natuurlijk ook Nederlands .

Als je jezelf wilt verbeteren of beginnen met piano spelen dan moet je bij Dmytro zijn. Een betere leraar/trainer/coach/enz. zul je in de verste verte niet vinden en ja ik heb zeer zorgvuldig gezocht naar alle mogelijke opties qua lessen (meer dan een maand zitten zoeken en ik ben praktisch elke dag, de hele dag thuis). 

En als je eens benieuwt bent naar wat Dmytro allemaal kan dan neem je best een een kijkje op zijn YouTube channel. (dmytropiano) en op zijn eigen site (http://www.dmytro.net/)

1 van de beste video's in mijn opinie is een compilatie ...
http://www.youtube.com/watch?v=DeLV-6BNIso&list=FLV3AtPTX04w5ZM4VEedoEvg&index=11

Ik droom eral van wat ik in de volgende jaren zal kunnen spelen!

- Bryan Lecot, Bredene

"Ik kan het iedereen aanraden!"

casa da musica pianoles.png

Ik heb voor de 1e maal op een piano gespeeld toen ik 7 jaar was. Het feit dat ik geen muziek ( noten ) kan lezen heeft er voor gezorgd dat ik jaren, jaren op hetzelfde niveau ben blijven zitten. Ik kon wel bepaalde nummers spelen maar was verplicht om die vlekkenloos van buiten te leren op het gehoor. Al bij al niet simpel, laat staan om er een akkoord bij te verzinnen ( ik wist niet eens wat een akkoord was ). Jaren gingen voorbij en van spelen kwam steeds minder in huis, de motivatie was zoek. Toen hoorde ik van casa di musica in Oostende, wij leren jou je instrument bespelen zonder kennis van notenleer. Ironisch of niet maar het klonk als muziek in de oren.
 
Ik krijg momenteel al een 4 tal maanden les & had nooit durven dromen dat ik zo snel zou vooruitgaan. 1 x in de week 30 minuten & telkens is dat halve uur een openbaring. Het mooiste aan Casa Da Musica vindt ik de opvatting van muziek, de leraars weten zéér goed dat muziek voor het grootste gedeelte bestaat uit gevoel. Ze weten perfect wat je exact nodig hebt, niet meer en niet minder. Gaandeweg & op een zeer prettige manier leer je écht piano te spelen. Ikzelf hou van oldie's & hits ( Elton John, The Beatles, etc. ) allemaal geen probleem de mensen van Casa weten precies hoe ze deze op jou moeten overbrengen. De sfeer waarin er wordt lesgegeven is buiten de verplaatsing net zoals je ze thuis zou krijgen.
Heel gemoedelijk op een aangepast niveau & vooral ontspannen. Ik had nooit durven denken dat ik in 5u piano les 10 akkoorden vlekkenloos van buiten zou kennen. Genoeg voor een 1000 tal liedjes.
 
Ik kan het iedereen aanraden om hier muziek te komen volgen.

- Declerck Jorgen, Leffinge

"Na de eerste zangles voelde ik me al helemaal op mijn gemak"

chatiazangles casa da musica zanglessen oostende.jpg

De zanglessen hebben me zeker geholpen met houding, zelfvertrouwen en nog veel meer. De sfeer is zeker goed naast zingen wordt er ook  heel veel gelachen, Karen is zeer tof als zanglerares. Tijdens de zanglessen heb ik ook een andere "ik" ontdekt.

In het begin had ik soms schrik dat een noot vals zou klinken, maar na 1 les voelde ik me helemaal op mijn gemak. Ik kijk er elke keer naar uit om terug te gaan.
 
- Chatia Koberidze, Oostende